WORLD HANGULDO FEDERATION

GM Kim Hee Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanguldo is een krijgskunst, ontwikkeld door de Koreaanse Gm. Kim Hee-Jong. Hij is de president en stichter van de WHGDF. In Korea wordt hij als zodanig erkend.

 

GM Kim is een specialist op het gebied van zelfverdediging. Hij voelt instinctief aan hoe hij het beste de technieken kan overbrengen op zijn leerlingen. Zijn vaardigheden met verschillende wapens (zwaard, lange stok, band, wandelstok enz.) zijn bijzonder goed.

 

Hij heeft het eerste boek geschreven over ‘HANGULDO’ met duidelijke foto’s en een begeleidende DVD die de leraren extra hulp biedt bij het voorbereiden van hun lessen. Hiermee draagt hij bij tot het verkrijgen van een duidelijke structuur en eenheid binnen de World Hanguldo Federation.

 

Deze krijgskunst is afgeleid van het Koreaanse alfabet "Hangul". We leren het afweren en snijden met het zwaard volgens de bewegingen van het Koreaanse alfabet. Tijdens de basisopleiding leren we het zwaard te trekken en vervolgens het terug steken in de schede. In de volgende fase volgt het zwaardvechten. Oefeningen worden met een partner uitgevoerd. Eerst train je met een houten zwaard. In het gevorderde stadium wordt een aluminium zwaard gebruikt.

Bij het beoefenen van Hanguldo leren we om te gaan met verschillende wapens. Met de Mok Kum (houten zwaard) worden alle oefeningen, zoals Nakbub, Palchagie, Hoshinsul enz. uitgevoerd. De Mok Kum is zeer geschikt voor de beginner om de onderarmen te sterken, het snijden te oefenen en het leren inschatten van de afstand. Met de Juk Do (bamboe zwaard) worden verschillende combinaties geoefend zoals ook snelheid en reactievermogen. Pas na een jaar trainen met de Mok Kum kan met overstappen naar de Ka Kum (het aluminium zwaard). Het trekken en terugsteken van het zwaard krijgt een nieuwe dimensie. Het blokken en de snijtechnieken van het Koreaanse alfabet worden zowel met als zonder partner geoefend. Andere wapens zoals lange stok, korte stok, speer, hellebaard, nunchaku en pijl en boog worden ook gebruikt in Hanguldo.

 

Aangesloten bij:

 

European Hanguldo Federation

O.l.v.

 

President: Josef Römers